III
ARGAZKI LEHIAKETA
CEIP KANPAZAR HLHI
BALDINTZAK / BASES
1. Partehartzaileak: Eskolako edozein kidek har dezake parte
lehiaketan. Aurkeztutako argazkiak ezin dira izan beste lehiaketaren batean
saritutakoak. Argazkien bidalketak baldintza hauen onespena eta botaketen
emaitzen onarpena dakartza.
. Participación: Está abierto a cualquier
persona perteneciente a la comunidad escolar que presente fotografías no
premiadas en otros concursos. El envío de las fotos implica la aceptación de
las presentes bases así como los resultados de las votaciones
2. Gaia: KONTSUMO JASANGARRIA, KONTSUMO ARDURATSUA. Argazkietan hiri
zein etxeko kontsumoak egiten diren tokiak
erakuts daitezke: supermerkatuak, herriko dendak ,kale-argiak,
elektratresnak, berogailuak, auto-ilarak, zarama birziklapena… edo klima
aldaketaren aurkako borrokan laguntzen duten ekintzak: garraio publikoa
erabiltzea, trenak, autobusak, bizikletak, energia berriztagarriak (eguzkia
zein haizea). Baso eta oihanen argazkiak, ortuak, fruta-arbola landaketak , CO2
murrizten laguntzen duten zuhaitzen landaketak...
Tema:
CONSUMO SOSTENIBLE, CONSUMO RESPONSABLE: Las fotos pueden mostrar los lugares de la ciudad o de la casa donde
se realizan consumos: supermercados ,tiendas del pueblo, farolas, electrodomésticos,
calefacciones, atascos de coches, reciclaje de basuras….o acciones que sirven
para luchar contra el cambio climático: utilización del transporte público,
tren, autobús, bicicleta, energías renovables(solar, eólica…).Fotos de bosques,
de plantaciones de árboles, huertos, plantaciones de frutales… que contribuyen
a la absorción de CO2
3. Mailak: Hiru maila izango dira: ikasleak, familiak eta
beste eskolako pertsonala.
Categorías: Existirán tres categorías: alumnado, familias y otro personal
del centro
4. Tamaina. Lanak argazki
paperean inprimaturik aurkeztuko dira,
15 X 20 cm neurriekin
Tamaño: Las fotografías se presentarán en soporte de papel fotográfico
con un tamaño de 15 X 20 cm
5. Aurkezpena: Argazkiak kartazal itxi batean aurkeztu behar dira,
bertan “Argazki Lehiaketa” eta Maila (1. ikasleak, 2. familiak eta 3. beste
eskolako pertsonala.) kanpoaldetik idatzirik, eta barruan ondokoak
dituztelarik:
- Izen abizenak, telefonoa
eta helbidea.
- Argazki bakoitzaren izenburua eta
deskribapen laburra, egin den lekua adieraziz.
- Parte hartzaile bakoitzak argazki bat besterik
ez du aurkeztuko
Presentación: Las fotos se presentarán en un sobre cerrado
escribiendo la categoría : 1. ALUMNADO, 2. FAMILIAS Y 3. OTRO PERSONAL DEL
CENTRO
Dentro del sobre se indicarán
los siguientes datos:
- Nombre, apellidos, teléfono
,dirección del domicilio, lugar donde ha sido tomada, título y descripción.
- Cada fotografía
se presentará con un título y un breve resumen de lo que muestra, incluso se
puede indicar dónde o cómo fue tomada.
- Cada participante presentará una única fotografía
6. Lanen aurkezpena: Ikasleek tutoreei emango diete, besteak eskolako
idazkaritzan aurkez daitezke 2013ko apirilaren 8tik apirilaren 22ra bitartean.
Plazo de presentación. Las fotos se entregarán a las
tutoras o en la secretaría del centro desde el 8 de abril hasta el 22 de abril de 2013.
7. Epai-mahaia: Zentroko irakasle eta guraso batzuek osatuko dute.
Jurado: Estará formado por
padres/madres y profesoras/es del centro.
8. Sariak: Ikasleen mailan lehen, bigarren eta hirugarren saria
banatuko dira. Halaber, parte hartzaile guztiei diploma bana luzatuko zaie.
Beste mailetan diploma bat emango zaie irabazleei.
Premios: Se dará un primer premio , un segundo
premio y un tercer premio por la categoría alumnado. Así mismo, se entregará un
diploma a todos/as l@s participantes. En
las otras categorías se entregará un diploma a l@s ganadores/as.
9. Erakusketa bat egingo da
zentroan aurkeztutako argazkiekin.
Exposición:Se hará una exposición con las fotos presentadas.
10. Itzulera: Argazki saridunak zentroan geratuko dira, eta saririk
lortzen ez duten argazkiak zentroko idazkaritzan har daitezke datorren ikasturtean.
Devolución: Las fotos se entregarán al curso siguiente. Las fotos premiadas se
quedarán en la escuela.
No hay comentarios:
Publicar un comentario